Njegoševa 8a, 85320 Tivat

+38268571943

Keramički radovi

Prije početka ljepljenja keramičkih pločica neophodno je dobro uraditi pripremu. Potrebno je sve površine očistiti i oprašiti a po potrebi naneti adekvatnu podlogu u zavisnosti od postojeće površine.

U kupatilima, lodjama ili prostorijama gdje je to neophodno radi se hidroizolacija po našoj preporuci koja mora biti ekološka. Ljepak za ljepljenje pločica prema svojoj namjeni može biti za spoljašnju ili unutrašnju upotrebu a za ljepljenje mermera, pločica preko pločice ili pločica preko izuzetno glatke površine (npr. gips-karton ploča) koriste se posebne vrste ljepkova.

Poželjno je da fugomal bude vodoodbojni čime se sprečava budj. Prilikom adaptacija kuhinja i kupatila preporučujemo zamjenu starih i dotrajalih hidro i elektro instalacija. Ventilacione, kanalizacione ili druge cijevi se mogu lako sakriti gips-karton vlagootpornim pločama. Ukoliko se odlučite za ugradnju pločica u dnevnom boravku, granitna keramika je skoro idealno rješenje.

Lake su za održavanje a klizavost površine je minimalna čime se smanjuje mogućnost povreda. Negrejani podovi su prilično hladni pa se preporučuje ugradnja podnog grijenja.

Ovakvo uredjenje prostora predstavlja trajno rješenje koje je lako za održavanje a vašim zidovima daje poseban karakter i dobar izgled.